Natuurlijk voor het gezin.nl

Sandalwood (Hawaiin)

Santalum Album / Santalum Paniculatum
Geschikt bij:

Het verschil tussen de dōTERRA Sandelhout oliën is direct duidelijk als je hun aroma ruikt. Beide zoet en houtachtig maar Hawaiaans is aan de zoetere kant en meer honingachtig. Beide zijn zeer geliefd vanwege hun eigenschappen voor de huid en de geest.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

  • verbetert de stemming
  • zeer geschikt voor meditatie
  • vermindert littekens en huidonvolkomenheden
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

De werking van Sandelhout olie voor...

Het lichaam

Sandelhout wordt al eeuwenlang zeer gewaardeerd en heeft een gedocumenteerde geschiedenis van vele toepassingen. De oliën verschillen nagenoeg niet voor wat betreft de lichaam ondersteunende eigenschappen. Sandelhout is antiseptisch, kalmerend en rustgevend, samentrekkend en versterkend. 

Sandelhout is zeer gunstig voor de huid. Het stimuleert vernieuwing van de huid en werkt vochtinbrengend. Het kan helpen de verschijning van huidonvolkomenheden, littekens, moedervlekken, acne, huiduitslag en huidinfecties te verminderen. Sandelhout bevordert een gezonde, vlotte teint en ondersteund bij een oudere, gebarsten, droge huid en bij droog haar.

Voor de ondersteuning van keelontsteking, slijmvliesontsteking en blaasontsteking kan Sandelhout goed worden ingezet. Net als bij luchtwegklachten als hoest en bronchitis en bij rugpijn, spierpijn en zenuwpijn. 

Sandelhout ondersteunt het bloedvatenstelsel en stimuleert het lymfestelsel en het immuunsysteem. Het kan kraakbeenherstel bevorderen en verlichten bij menstruatie problemen.

Er is ook bekent dat Sandelhout ook kan ondersteunen bij multiple sclerose, de ziekte van Alzheimer, ALS en coma. De exacte werking kan per persoon verschillen. Overleg gebruik van essentiële oliën bij deze ziektes altijd met de behandeld arts. 

.

De geest

Het zoete, houtige aroma van Sandelhout is een weerspiegeling van de kalmerende werking van deze olie. De Hawaiian Sandalwood leent zich om te gebruiken voor ontspanning, terwijl het Indische Sandelhout het gevoel van jeugdigheid stimuleert.

Beide oliën ondersteunen bij spanning, angst, verwarring en uitputting. De olie heeft een harmoniserende werking, brengt emoties in evenwicht en kan een goede nachtrust bevorderen. Sandelhout kan ook een lustopwekkende werking hebben. 

Beide oliën hebben ook uitstekende eigenschappen om de gemoedstoestand te verbeteren en worden veel gebruikt bij meditatie vanwege de sterke aardingseffecten. Het stimuleert je bewustzijn en kalmeert je gedachte zodat je geest gehoord kan worden.

Aandachtspunten voor Sandelhout olie

Sandelhout is niet geschikt voor directe inname door kinderen onder de 6 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen Sandelhout wel innemen mits sterk verdunt. 

Gebruik Sandelhout olie

Gebruik drie tot vier druppels in een diffuser

1 of 2 druppels  aanbrengen op het lichaam (e.v.t. verdunt met gefractioneerde kokosolie)

Eén druppel in je handpalmen wrijven, kommetje van je handen om je neus maken en inhaleren

1 á 2 druppels in een dōTERRA Veggie Cap. Innemen met een glas water

Verdun één druppel in een kopje water of andere vloeistof

De producten van doTERRA vervangen geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning worden ingezet. Overleg het gebruik van essentiële oliën van doTERRA met je arts bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie. 

Contact

  • 06-24213092
  • Kim@natuurlijkvoorhetgezin.nl
  • Edvard Munchweg 33, 1328 MB Almere

nieuwsbrief

Instagram

Facebook

You tube

Laat je inspireren via onze maandelijkse nieuwsbrief of social media…

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

© 2019 Natuurlijkvoorhetgezin.nl

Heb je een vraag? Ik help je graag.

Vrolijke groet, Kim

Nieuwe producten, aanbiedingen,tips en acties

Mis niets en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief