Natuurlijk voor het gezin.nl

Peppermint

Mentha piperit
Geschikt bij:

Pepermunt, vaak gebruikt in voor mondhygiëne helpt ook goed tegen maagklachten. Het bevordert onbelemmerd adem halen, is pijnstillend en ontstekingsremmend en is het een uitstekende natuurlijke oppepper. Pepermunt is dan ook een van de meest favorieten oliën van dōTERRA.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

  • verlicht hoofdpijn
  • vermindert maagklachten 
  • bevordert focus en concentratie 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

De werking van Pepermunt olie voor...

Het lichaam

Wel eens last van hoofdpijn of migraine? Dan kan Pepermunt olie eigenlijk niet in jouw thuisapotheek ontbreken. Het is de gezonde tegenhanger van de Aleve of Ibuprofen maar in tegenstelling tot Ibuprofen is het juist wel goed voor je maag en darmen. 

Naast een effectieve pijnstillende werking heeft Pepermunt ook een uitstekende ontstekingsremmende werking. Artritis en Reumatische pijnen zijn het gevolg van ontstekingen, dus ook hier is deze olie een goede keuze.

Daarnaast is Pepermunt olie zeer goed toepasbaar bij klachten die te maken hebben met de spijsvertering. Denk hierbij aan misselijkheid, maagzuurproblemen, overgeven, maag en/of darmkrampen (koliekpijnen), teveel gas, diarree en zelfs aambeien.

Pepermunt werkt snel en effectief en ondersteunt bij nog veel meer ongemakken zoals bij griep, koorts en keelontsteking maar ook bij astma en bronchitis, jeuk, slechte adem en mondhygiëne. 

Vrouw_krullen_bokshouding

De geest

Pepermunt olie heeft van nature een zeer verfrissende werking. Hierdoor is deze olie voor veel doeleinden geschikt ter ondersteuning van je mentale gesteldheid.

Zo is Pepermunt olie bijvoorbeeld zeer effectief bij vermoeidheid, het geeft je een natuurlijke oppepper waardoor je direct meer energie ervaart.  

Maar ook bij irritatie, boosheid en depressie is Pepermunt een goede keuze. Met de verfrissende werking ben je jouw mentale donkere wolken in no-time kwijt en geniet je weer van een stralend humeur. 

En wat dacht je van hitte en opvliegers. Met Pepermunt ervaar je direct een conformtabele koelte waarmee je je lichaam en geest tot rust brengt. 

Aandachtspunten voor Pepermunt olie

Bij gebruik op de huid door volwassenen is het aan te raden Pepermunt olie te verdunnen met een draagolie zoals gefractioneerd Kokosolie. Dit in verband met de hoge intensiteit van Pepermunt.

Let extra op bij het gebruik voor kinderen. Bij gebruik op de huid of inwendig altijd verdunnen (1:2 of meer) met een draagolie zoals gefractioneerd Kokosolie. Pepermunt nooit laten innemen door kinderen onder de 6 jaar.

Gebruik je tijdens de zwangerschap Pepermunt dan altijd extra verdunnen (1:4 of meer). 

Gebruik Pepermunt olie

Gebruik drie tot vier druppels in een diffuser

1 of 2 druppels  aanbrengen op het lichaam (e.v.t. verdunt met gefractioneerde kokosolie)

Eén druppel in je handpalmen wrijven, kommetje van je handen om je neus maken en inhaleren

1 á 2 druppels in een dōTERRA Veggie Cap. Innemen met een glas water

1 druppel  op  je gehemelte wrijven of onder de tong nemen en na 30 sec. een glas water. 

Verdun één druppel in een kopje water of andere vloeistof

Toepassingen van Pepermunt olie
Hoofdpijn en migraine

Masseer 1-3 druppels op het voorhoofd, de slapen en de achterkant van de nek voor directe verlichting.

Inhaleer direct uit het flesje.

Wrijf 1 druppel in de handpalmen en inhaleer uit een kommetje van je handen.

Gebruik 2 á 3 druppels in je diffuser

Vrije ademhaling

Smeer 1 druppel olie in combinatie met gefragmenteerde kokosolie onder je neus, op je bijholtes of borst om je luchtwegen te openen en onbelemmerd te kunnen ademen. 

Wrijf 1 druppel in de handpalmen en inhaleer uit een kommetje van je handen.

Gebruik 2 á 3 druppels in je diffuser

TIP: gebruik Pepermunt tijdens het sporten voor open luchtwegen tijdens intensieve inspanning.

Alertheid en energie boost

Doe een druppel olie op je duim en wrijf deze over je gehemelte of tong. 

Masseer 1-3 druppels op het voorhoofd, de slapen en de achterkant van de nek.

Gebruik 2 á 3 druppels in je diffuser of inhaleer 1 druppel direct uit een kommetje van je handen.  

TIP: gebruik Pepermunt olie tijdens lange autoritten om alert te blijven. 1 druppel op een wasknijper die je op het ventilatierooster plaatst

Frisse adem

Doe een druppel olie op je duim en wrijf deze over je gehemelte of tong. 

TIP: Pepermunt is ook te krijgen in zogenaamde Beadlets. Dit zijn kleine balletjes met hierin 1 druppeltje Pepermunt olie. Handig om mee te nemen en makkelijk in gebruik. 

Maagklachten en spijsvertering

1 druppel op de maag in masseren.

1-2 druppels in een capsule innemen. Breng 1 druppel in een kopje warme thee. Drink dit rustig op om je maag te kalmeren als deze van streek is.

Inhaleer direct uit het flesje of wrijf 1 druppel in de handpalmen en inhaleer vanuit een kommetje van de handen. 

Breng 1 of 2 druppels aan op de voetzolen

Afkoeling

3-4 druppels in een spray waterfles om af te koelen. Lekker voor in de zomer maar ook tijdens de overgang en opvliegers. 

Breng 2 druppels aan op de onderkant van voeten en slapen.

Masseer 1 druppel het voorhoofd. Let hierbij wel op dat je de olie niet te dicht bij de ogen aanbrengt.

Diffuser mixen met Pepermunt olie
Energie

Je kent het vast wel, een klus(je) waar je tegenop ziet. Het is veel werk, erg moeilijk of gewoon niet leuk. Of het moment dat je helemaal nergens zin in hebt. Je voelt je sloom en futloos……echt zo’n BLÉHHH momentje. 

Geef jezelf een natuurlijke energie boost met deze mix van Pepermunt en Sinaasappel. Je zult direct meer energie ervaren en je stapt moeiteloos over de drempel heen die je tegenhoud te beginnen of door te gaan.

Vrije luchtwegen

Moeite met ademen door verstopte luchtwegen of omdat je een zware inspanning doet? Naast dat dit niet fijn voelt, is het ook onnodig vermoeiend.  

Open je luchtwegen en haal onbelemmerd adem met deze mix van Pepermunt, Rozemarijn en EucalyptusHet helpt je bij het vrijmaken en houden van een verstopte neus of volle bijholtes. Probeer deze mix ook eens tijdens het sporten en ervaar een makkelijkere ademhaling en meer zuurstof. 

Focus & concentratie

Je wilde de komende maanden meer aandacht besteden aan een bepaald onderwerp. Na een paar weken kom je helaas tot de conclusie dat hiervan niet veel van terecht is gekomen. Of je wilt deze ochtend echt iets afmaken maar bent na 10 minuten om een onduidelijke reden toch weer met heel iets anders bezig. 

Verbeter je focus en concentratie met deze mix van Pepermunt, Rozemarijn en Grapefruit. Het helpt je om je aandacht vast te houden en je doelen te te behalen. 

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan een beetje hinderlijk zijn of zelfs zo erg dat je niet meer normaal kan functioneren. Hoe je er ook last van hebt, het kost je energie. Energie die je natuurlijk veel liever gebruikt om leuke dingen te doen. 

Deze uitgebreide melange van oliën is perfecte om hoofdpijn te verhelpen of te voorkomen. Met deze ingrediënten maak je een uitgebalanceerde mix voor verkoeling en rust, het werkt ontspannend en kalmerend en helpt bovendien vermoeidheid te verminderen. 

De producten van doTERRA vervangen geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning worden ingezet. Overleg het gebruik van essentiële oliën van doTERRA met je arts bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie. 

Contact

  • 06-24213092
  • Kim@natuurlijkvoorhetgezin.nl
  • Edvard Munchweg 33, 1328 MB Almere

nieuwsbrief

Instagram

Facebook

Youtube

Laat je inspireren via onze maandelijkse nieuwsbrief of social media…

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

© 2019 Natuurlijkvoorhetgezin.nl

Heb je een vraag? Ik help je graag.

Vrolijke groet, Kim

Workshops

MAG IK JOU BINNENKORT OOK ALLES VERTELLEN OVER WAT ESSENTIËLE OLIË VOOR JOU EN JE GEZIN KUNNEN BETEKENEN?

De komende maanden geef ik door heel Nederland Workshops. Deze zijn informatief, praktisch en altijd gezellig. Bovendien zijn alle workshops gratis