Natuurlijk voor het gezin.nl

Lemon

Citrus Limon
Geschikt bij:

De reinigende, zuiverende en verkwikkende eigenschappen van Citroen maken het een van de meest veelzijdige oliën. Lemon is dan ook een van de populairste essentiële olie die dōTERRA aanbiedt.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

  • zeer sterk reinigende werking
  • verfrissend, opwekkend en stimulerend
  • pittige smaakversterker
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

De werking van Citroen olie voor...

Het lichaam

Citroen doodt bacteriën in de lucht. Hierdoor werkt het goed om ruimtes te desinfecteren en ondersteunt de olie bij alle luchtweginfecties. Het stimuleert ook het immuunsysteem en ondersteunt bij keelpijn, verkoudheid, koorts en griep. 

Ook voor huidverzorging heeft Citroen zeer waardevolle eigenschappen. Gebruik het bij een vete of droge huid of om talgproductie (sebum) te remmen. Citroen heeft dezelfde werking als vitamine P waardoor het goed is in te zetten bij gesprongen adertjes (couperose) en spataderen. Het stimuleert de circulatie in de opperhuid en kan zomersproeten onderdrukken. 

Citroen helpt bij vet haar en roos, geeft haar een gezonde glans en helpt bij broze nagels.

Citroen heeft een samentrekkende werking, werkt bloed verdunnend en stimuleert bij inwendig gebruik de lever- en galfunctie. Probeer citroen ook bij een droge keel, ter verlichting van insectenbeten, alvleesklierontsteking, nierstenen, darmparasieten en bij maagzuur.

Verder is Citroen een zeer effectieve en fris ruikende toevoeging aan schoonmaakmiddelen. Het is goed te gebruiken als meubelwas en is het een natuurlijke maar ongelofelijke sterke verwijderbaar voor stickers, lijm, kauwgom en stift. 

En omdat Citroen olie van dōTERRA 100% natuurlijk is kun je het ook gebruiken als pittige smaakmaker van etenswaren, hoe natuurlijk wil je het hebben.

.

De geest

Citroen heeft op de eerste plaats een zeer frisse aroma. De geur doet je ontwaken en brengt je per direct in het hier en nu. 

De opwekkende, stimulerende en versterkende eigenschappen zorgen voor voor een natuurlijke energie-boost en hebben een positieve invloed op je stemming. Zet Citroen in om te verlichten bij vermoeidheid, verdriet, stress of depressie. 

Citroen werkt verhelderend en stimuleert meer focus waardoor het goed kan ondersteunen bij bijvoorbeeld verwarring, een lange autorit of een mentaal zware taak. 

Citroen is goed te mengen met andere oliën want het maakt andere geuren zachter en de geur van citroen zelf blijft niet lang hangen. 

Aandachtspunten voor Citroen olie

Citroen is niet geschikt voor directe inname door kinderen onder de 6 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen Citroen wel innemen mits sterk verdunt. 

Vermijd direct zonlicht of UV-licht tot 12 uur na gebruik van Citroen op de huid. Dit kan huidirritatie veroorzaken.

Gebruik Citroen olie

Gebruik drie tot vier druppels in een diffuser

1 of 2 druppels  aanbrengen op het lichaam (e.v.t. verdunt met gefractioneerde kokosolie)

Eén druppel in je handpalmen wrijven, kommetje van je handen om je neus maken en inhaleren

1 á 2 druppels in een dōTERRA Veggie Cap. Innemen met een glas water

1 druppel  op  je gehemelte wrijven of onder de tong nemen en na 30 sec. een glas water. 

Verdun één druppel in een kopje water of andere vloeistof

De producten van doTERRA vervangen geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning worden ingezet. Overleg het gebruik van essentiële oliën van doTERRA met je arts bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie. 

Contact

  • 06-24213092
  • Kim@natuurlijkvoorhetgezin.nl
  • Edvard Munchweg 33, 1328 MB Almere

nieuwsbrief

Instagram

Facebook

You tube

Laat je inspireren via onze maandelijkse nieuwsbrief of social media…

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

© 2019 Natuurlijkvoorhetgezin.nl

Heb je een vraag? Ik help je graag.

Vrolijke groet, Kim

Workshops

MAG IK JOU BINNENKORT OOK ALLES VERTELLEN OVER WAT ESSENTIËLE OLIË VOOR JOU EN JE GEZIN KUNNEN BETEKENEN?

De komende maanden geef ik door heel Nederland Workshops. Deze zijn informatief, praktisch en altijd gezellig. Bovendien zijn alle workshops gratis