Natuurlijk voor het gezin.nl

Copaiba

Copaifera
Geschikt bij:

Copaiba olie wordt door de inheemse inwoners van Brazilië gebruikt tijdens traditionele gezondheidsrituelen. De olie wordt gewonnen uit de hars van de prachtige Copaiba boom. De olie bevat Beta-Caryofylleen, dit komt ook voor als werkzame stof in medicinale canabis. Verschil is dat Copaiba geen psychoactieve cannabinoiden bevat waardoor je geen hallucinerende nadelen van hebt. Copaiba helpt je ontspannen, brengt het zenuwstelsel tot rust en ondersteunt het immuunsysteem en de spijsvertering. Ook is deze olie veel te vinden in cosmetische producten.

De belangrijkste eigenschappen zijn: 

  • ontspanning 
  • ondersteunt tot rust brengen zenuwstelsel
  • bevordert een schone en egale huid 
  • helpt onzuiverheden verminderen
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De werking van Copaiba olie voor...

Het lichaam

Copaiba is een krachtige ontstekingsremmer (in- en uitwendig). Hierdoor is de olie effectief bij het ondersteunen van huiduitdagingen. Ook heeft deze olie een huid verjongende werking.

Copaiba kan ondersteunen bij pijnklachten. Probeer het bijvoorbeeld eens bij spierpijn na een (grote) inspanning een massage met een draagolie en een paar druppels van deze olie.

En met de onder andere de antioxidant eigenschap ondersteunt Copaiba, wanneer het intern wordt ingenomen, een gezond immuunsysteem.

Naast deze toepassingen zijn er nog vele geweldige en krachtige toepassingen. Wanneer je op zoek bent naar natuurlijke ondersteuning nodig ik je uit om zelf, online of via boeken, op zoek te gaan naar informatie over deze olie of contact met ons op te nemen voor persoonlijke uitleg. Uiteraard ga je bij ernstige klachten naar je (huis)arts. 

IMG_2809a-113191

De geest

Met deze olie ervaar je een ontspannende werking bij stress, nerveuze spanningen en angst. Copaiba is dan ook zeer goed in te zetten bij slaap problemen. 

Het helpt je humeur op te krikken en kan symptomen van somberen en donkere gedachten verminderen zoals een verminderde of toegenomen eetlust, slecht slapen of juist te veel slapen, rusteloos of juist geremd, verlies aan energie en moeite hebben met concentreren.

Aandachtspunten voor Copaiba olie

Copaiba is niet geschikt voor directe inname door kinderen onder de 6 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen de olie wel innemen mits sterk verdunt. 

Copaiba kan voor irritatie zorgen bij personen met een gevoelige of beschadigde huid.

Gebruik Copaiba olie

Gebruik drie tot vier druppels in een diffuser

1 of 2 druppels  aanbrengen op het lichaam (e.v.t. verdunt met gefractioneerde kokosolie)

Eén druppel in je handpalmen wrijven, kommetje van je handen om je neus maken en inhaleren

1 á 2 druppels in een dōTERRA Veggie Cap. Innemen met een glas water

1 druppel  op  je gehemelte wrijven of onder de tong nemen en na 30 sec. een glas water. 

Verdun één druppel in een kopje water of andere vloeistof

Wil je meer informatie over de producten van dōTERRA? Kijk verder naar het overzicht van alle enkelvoudige oliën, een overzicht van alle samengestelde oliën, de voordelige Starters Kits, de Voordeel kits of de startpagina voor alle dōTERRA producten.

De producten van doTERRA vervangen geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning worden ingezet. Overleg het gebruik van essentiële oliën van doTERRA met je arts bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie. 

Contact

nieuwsbrief

Instagram

Facebook

You tube

Laat je inspireren via onze maandelijkse nieuwsbrief of social media…

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

© 2019-2023 Natuurlijkvoorhetgezin.nl

Heb je een vraag? Ik help je graag.

Vrolijke groet, Kim

Nieuwe producten, aanbiedingen,tips en acties

Mis niets en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief